StartoldalCentrál Apartmanok Budapesten  
Apartmanok a térképen
   
   
   
   
   
   
    
  vissza
   
   
  Startoldal
   1. Információ Budapest-travel.net túristáknak  English  Deutsch  magyarul 
  
Beutazási előírások: Magyarország 2004 május 1 óta EU tagország, a Schengeni Megállapodás 2008 május 1 óta van érvényben Magyarországon is. Német állampolgárok beléphetnek ellenőrzés nélküli- a megállapodás alapján. A legtöbben azonban elfelejtik, hogy a vámjogszabályok a Schengeni Megállapodással nem változtak meg. Mindkét határon vámellenőrök váltották le a határőröket és a "terrorista fenyegetés" okot ad az eddigieknél is szigorúbb ellenőrzésre. A Schengeni Megállapodással a 90 napos vízummentes magyarországi tartózkodási engedély sem változott. 

Egy fényképes igazolvány továbbra is szükséges lehet a legkülönbözőbb okokból - például Budapesten, ha a villamosjegy ellenőrök meg akarnak arról győződni, hogy egy kéthetes fényképes villamosbérlettel valóban az a személy utazik, akinek a nevére lett véve az igazolvány.

   
Fizetés az autópályákon - Különböző utakon és különböző időszakaszokra matrica használata kötelező. Megvásárolhatók a határátkelőhelyeken és benzinkutaknál egész Magyarországon.
    
Készpénz: ajánlatos a pénzváltás Magyarországon. 2010 márciusban a legjobb árfolyamot az Erzsébet körúton a Boscolo hotellal szemben találtuk egy pénzváltónál a baloldalon látható váltókurzussal. A jelenlegi árolyam:
   

>>>
   http://www.goldchange.hu   <<< windows explorerrel müködik
 
Készpénzt forintra váltani leginkább érdemes a belvárosi pénzváltóknál Budapesten. A legkevésbé ajánlatosak a nagyobb bankok, mert ők a legkevésbé rugalmasak a tőzsdei változásokra, a kurzust hetente egyszer módosítják, a kis pénzváltók néha naponta többször - így mindig biztos, de kevesebb nyereséggel tudnak váltani a túristák örömére.
   
Hitelkártya elfogadó helyek:
üzletek, ahol a kártyák a bejáratban fel vannak tüntetve, az úgynevezett "készpénz-automaták (ATM), melyek a bankok és nagyobb bevásárló központok bejáratainak közelében találhatók.
    
Személygépkocsi:  tompított fény használata kötelező lakott területen kívül nappal is.
   

Általános sebességkorlátozás: Lakott területen 50 km/h, a városhatárokon kívül 90 km/h, autópályán 130 km/h.
   

Alkohol a kormánynál: abszolút betiltott, zéró toleranciával.
    
Mentőszolgálat hívószáma:  112
      
Orvosi ellátás:
   Az új uniós biztosítási kártya érvényes, de csak szükség esetén. Az utazas előtt érdeklődjön a saját betegbiztosítónál az esetleges formalitásokról. 

    
Váci utca Apatmanjainkból elérhető fogorvosokról szívesen informáljuk vendégeinket. Tudunk Németországban és Budapesten is egyszerre dolgozó fogorvosokról referálni, akiknek nem érdeke, hogy több fogat húzzanak és több stiftet építsenek be. A kezelési költségek lényegesen alacsonyabbak, mint Németországban.
A betegbiztosított német páciens útja egy magyar fogorvoshoz:
1. Készíttessen kezelési tervet egy hazai fogorvosnál, ez ingyenes otthon, de nem Magyarországon (20-30 euro).
2. Kezelési tervet jóvá kell hagyatni a betegbiztosítónál.
3. A kezelés költségét először Magyarországon kell kifizetni, mielőtt a biztosítónál a térítést kéri. Bővebb részletek
itt
Németországból Budapestre utazni megéri már egy korona esetén is, még a legnagyobb távolságból Ostfrieslandból is.
  
Szükség esetén egy magyar Optikushoz is érdemes ellátogatni - németnyelvű feliratokat talál egész Magyarországon.

   
A magyar Egészségügyi Minisztérium jelentése (2009 elején): 1985 óta végeznek HIV-vizsgálatot Magyarországon - ez egy tanulmány, amit a magyar lakosság természetes vizsgálatnak tekint. évente 4000 ember jelentkezik önkéntesen a vizsgálatra, de anonim. Így 2009-ig, összesen 1700 HIV beteget regisztráltak. Ezzel a fertőzöttek százalékos aránya a valaha feljegyzett teljes magyar lakosság 0,017%-a. Ebben a számban azok a külföldiek is benne vannak, akik Magyarországon ingyenesen és anonym vizsgáltatták meg magukat. A fertőzöttek 80%-a férfi - egy arány, ami megegyezik a nyugat-európai országok statisztikájával. Jelenleg aggasztóan növekszik a fertőzöttek száma a fiatal heteroszexuális lányok között.  
   
Figyelemre méltó az az állapot, a szomszédos Ukrajnában:
A fertőzöttek aránya kiemelkedően magas a szomszédos Ukrajnában, ahol ezzel a problémával anyagi okból nem foglalkozik a kormány. Jelenleg több mint 500.000 állampolgár fertőzött, több mint 1%-a a 46.200.000 ukrán lakosságnak. A lakosság tudatlan ezen a téren, nincs kormányzati ellenőrzés, fertőzöttek aránya a prostituáltak körében több mint 90%.

         
Tömegközlekedés Magyarországon
   

Vasút - Magyarországon viszonylag sűrű a vasúti hálózat. Három nemzetközi pályaudvar van Budapesten:
- Deli pu. - vonatok a Balatonhoz,
- Keleti pu. - Ide érkeznek a vonatok a nyugati országokból és mennek tovább a Szerbia és Románia felé,
- Nyugati pu. - innen a vonatok elsősorban a keleti és északi országrészekbe, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Ukrajna felé indulnak.
    
65 évesnél idősebb EU-polgárok ingyen utazhatnak Magyarországon az állami tömegközlekedési eszközökön. Az engedélyt személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolhatják az EU-állampolgárok. Az ingyenes utazás érvényes:
- 2. osztályú vonatokon Magyarországon. A vonatokon statisztikai igazolással utazhatnak a 65 éven felüliek, ezt egy vasúti pénztárban kapni;
- A Volánbusz társaság buszain; 
- Budapesten az összes tömegközlekedési eszközön (villamos, metró, vasút, busz és HÉV és villamos).
   
A sikló (Clark Ádám tér, Budai Vár) és a libegő (Zugliget Jánoshegyi) használatára azonban mindenkinek jegyet kell venni.
    
Jegy ellenőrzés - jegyet lehet vásárolni Budapesten minden metróállomáson. Jegyek egyszeri utazásra vagy egy átszállásra jogosítanak. Ellenőrzés esetén az ellenőrök egy karkötőt húznak a karjukra, miután civilként felszálltak és elindul a jármü. Minden ajtóban 1-1 ellenör száll be, így gyakorlatilag lehetetlen a potyautazás.
  
Tolvajoktól való biztonság?
 - hol van ilyen a világon?
    
Egy amerikai repülőtér-statisztika szerint (június 2010) a német düsseldorfi repülőtér a legveszélyesebb világszerte, ugyanakkor a szintén német München szinte teljesen biztonságos.
    
A túristatolvajok céljai közt első helyen a nagyvárosok szerepelnek. Az amerikai tanulmány szerint a világ legveszélyesebb városai közt ez a sorrrend: Barcelona / Spanyolország (Las Ramblas), Róma, Olaszország (Colosseum), Prága, Cseh Köztársaság (Károly-híd, metró, éttermek és autók), Madrid / Spanyolország (bolhapiac El Rastro), Párizs / Franciaország, Buenos Aires / Argentína, Amsterdam / Hollandia, Athén / Görögország és Hani / Vietnam. A turisták Kínában a legbiztonságosabbak, mert a túristák kirablása különösen magas büntetéssel jár. Thaiföldön, Dél-Amerikában és Dél-Afrikában egyre több a támadást az idegenforgalmi autóbuszok ellen. Rio de Janeiro / Brazília, Vindhok / Namíbia és Dél-Afrika egyre gyakoribb célja fegyveres támadásoknak, itt a szállodai szobákat egyre gyakrabban rabolja ki valószínűleg a szálloda személyzete és ebben természetesen a rendőrség is közbenjátszik. - A világ legveszélyesebb városainak listáján Budapest nincs megemlítve! Ez hosszú évek rendőri tevékenységének eredménye, hogy megfékezzék a politikai változások során Magyarországon a 1990-es években rövidtávon nagyszámú bűncselekményeket. Magyarország ezen a téren ma az egyik legbiztonságosabb ország Európában.
    
Biztonsági Tippek: az előkészültet otthon kell kezdeni, nem számít, melyik országba fog látogatni. Aki már az elindulása előtt a megfelelő lépéseket megteszi, az a maga útjának biztonságába invesztál. Kézitáskát a teste előtt hordja és a hátizsákot zsúfolt helyen két kézzel fogja. Semmilyen körülmények között ne tartson pénztárcát és mobiltelefont a zsebében. Az is jó tanács, hogy idegenekkel ne folytasson hosszabb beszélgetést - nem számít, mennyire jól öltözött, barátságos a helyi lakosság!

Postaláda - A magyar postaláda piros és többnyire a postahivatalok falain lóg vagy a posta bejáratánál van felállítva.
Elveszett tárgyak irodája - ilyen hivatal nincs Budapesten. A Polgármesteri Hivatalban érdeklődjön, ha valamit elvesztett.
 
Kutya:   Ha egyszer a kutya is utazik, akkor vigye magával az oltási igazolványt. A strandokon és éttermekben hasonlóak a rendelkezések, mint Németországban. A Balatonon és több tavon a kutyák nem fürödhetnek a vízben és be sem mehetnek a strandokra.
  
Munkaszüneti napok Magyarországon:
 • Január 1 Újév
 • Március 15 az 1848-as forradalom évfordulója
 • Húsvét időpontja változó, Nagypéntek munkanap, Húsvét vasárnap és húsvét hétfőn minden zárva van. 
 • Május 1 a munka ünnepe
 • Anyák napja az első vasárnap májusban, másképp, mint külföldön
 • Pünkösd hétfő Húsvét utáni 7. hétfő 
 • Augusztus 20 az alkotmány ünnepe, egyúttal az államalapítás Kr. u. 1000-ben történt évfordulója.
 • Október 23 a 3. Köztársaság 1990-ben megtörtént kihirdetésének évfordulója az 1956-os felkelés emlékére 
 • November 1 Mindszentek napja
 • December 25 és 26 Karácsony
 • December 31 Szilveszter
   
2. Magyar konyha
    
A globalizáció következtében egyre kevesebb étterem akad Budapesten, mely speciális vagy csak magyar ételeket kínál.
   
Az utazási prospektusokban a városligeti Gundel Étterem szinte mindig az első helyen található, annak ellenére, hogy ma már számtalan étterem található Budapesten, amelyik minden téren maga mögött feledteti Gundelt. Reklám és valóság nem mindig passzol össze, erre a legjobb példák egyike a Gundel. Az 1894 óta családi tulajdonban lévő Gundel éttermet a háború után leállamosították, az 1990 utáni években a jogtalanul kisajátított ingatlanok visszaadásakor az örököseket "elfelejtették" megkérdezni - mondhatnánk úgy is, hogy mások ügyesebbek voltak. A Gundel család egy gasztronómiailag orientált család jelenleg is Nürnbergben, a Gundel edények továbbra is kiváló minőségűek. A Gundel étteremben magyaros ételeket olyannyira kulinárisan főznek, hogy a magyar szakácsok is nehezen ismerik fel azt, amit ebben az éttereben magyar specialitásként szolgálnak fel. A rendszerváltozás óta a sok új privát étterem közt több is akad, ami gyakorlatilag minden téren maga mögött hagyja a Gundelt.
   
Cigányzene a fogadókban - Nem tudjuk ajánlani a következő, reklámprospektusokban megtalálható cigányzenés éttermeket: Citadella a Gellért-hegy csúcsán, a Budai Várnegyed éttermei, a legkevésbé tartjuk ajánlatosnak a Mátyáspincét az Erzsébet hídnál. Úgy gondoljuk, elsősorban deviza-vadászat van folyamatban ezekben az éttermekben, ahol a prímás addig húzza a hegedűt az ember fülébe, míg a vendég a stresszt nem birja tovább és csak jókora borravaló árán tudja megkimélni a dobhártyáját a további veszélytől. Különösen megemlítendő a cigányzenészek panasza az egyre kevesebb vendég miatt. Hogy mennyire ők maguk bűnösök ebben, azt egyrészt nagyon elfelejtik az arogáns, feltünően csak borravalóra vadászó fellépésük alatt, másrészt elfelejtik azt a tényt is, hogy amit zenélnek, az egy már régóta kihalóban lévő magyar és nem nemzetközi generáció fiatalkori, gyászos hangulatú, szerelmi bánatos slágerzenéje volt az 1920 utáni, két világháború közötti időben és a mai külföldi vendégnek semmi mást nem juttathat eszébe azon kívül, hogy egy mennyire gyászos hangulatú nemzet nótáit hallhatja.

   
       
3. Vörös Postakocsi és Nagyvásárcsarnok
    

Vörös Postakocsi
   http://www.vorospk.com  
  

befindet sich in der "Ráday utca" Strasse 15, ca. 2 Minuten entfernt vom "Kálvin tér" Platz (U-Bahnstation der blauen Linie 3, demnächst auch die grüne Linie 4). Traditionelle ungarische Küche wird hier hochgeschrieben.
 
A sok étkezési létesítmények ebben az utcában, csak akkor tudjuk Voros Postakocsi "ajánlás - az egyetlen étterem és kávézó járdán egy régi hagyomány. Utoljára körülbelül 150 évvel ezelőtt a város határától a színpad autóbuszok megváltozott lovak rá. Eredetileg egy kávéházban, 1970 óta csak az étterem a zene, én m évek modernizált 2002-ben átalakított mozgássérültek számára.
   
3-Gänge Mittagsmenü für ca. 4,- Euro.
  
Apartman 
BP-23-R egy rövid utcasarokra van a Vörös Postakocsi étteremtől, fiatalok gyalog is elérik ezt az éttermet a következő apartmanoktól BP-01A-HA-G BP-01-HA-K BP-08-K és BP-12-M  - ha nem gyalog, akkor egy villamos- vagy metromegálló után.
   
Nagyvásárcsarnok
 - a Dunától keletre a "Szabadsághíd" híd, közvetlenül szemben a Gellért fürdő a Gellért-hegy lábánál. Jön az északi, a déli végén a "Váci utca" utca, Kálvin tér közelében
  
Nyitva tartás: Hétfö: 6-17 óra Kedd-péntek: 6-18 h Szombat: 6-14 h
   
 
Amennyiben egy túrista magyar ételeket háziasszony módra kiván elkészíteni, ahhoz a vásárcsarnokban kell bevásáronia. Van több vásárcsarnok is Budapesten és van több szempontból is jobb vásárcsarnok, mint a baloldali képen látható, végletekig reklámozott Nagyvásárcsarnok a Szabadság híd közelében. a külénbség az, hogy itt a külföldi túristákra specializált eladók német és angol nyelven is a mennybe dicsérik a földi javakat.
  
A vendéglátás a Vásárcsarnokban:
Egy Fakanál nevű étterem az emeleten magyaros ételeket kínál egyáltalán nem kedvezőnek mondható áron egyáltalán nem tisztának mondható, campingre emlékeztető körülmények között.
 
Az emeleten az u.n. talponálló imbiszeket tudjuk ajánlani a nagyobb választék miatt és meggyőződésből, hogy az imbiszekben minden jobban, magyarosabban izlik, mint a "Fakanál"-ban vagy sok magyaros budapesti étteremben.  Néhány pulton tájjelegű magyar borokat kínálnak, hazavitelre is.
 
 
 • Magyar sült - 1000-szer jobb, mint a Krakauer és a Thüringer kolbász.
 • Hurka - ugyanaz, mint a német Wellwurst - véres vagy májas. Minden magyar család asztalán megtalálható a karácsonyi és húsvéti időben.
 • Lángos - csakis fokhagymásan eredeti, minden más kereskedelmi árú. Lángos "nürnbergi fánk" néven ismert ma is a Nürnberg környéki bajor falvakban. Ebből lett a Berliner Pfannkuchen. Mivel a magyarok a Pfannkuchen szót nem tudják kimondani, egyszerűen fánk lett belőle.
Apartman BP-23-R és BP-12-M kb. 200 méterre vannak a nagyvásárcsarnoktól.
   
Megjegyzés: Vörös Postakocsi és a Vásárcsarnok talán 400 m-re vannak egymástól, északi irányban a Kárpátia étterem csak egy metrómegállóra van a Kálvin tértől.
   
      
4. Magyar cukrásztermékek
    
Igyál egy kávét a Gerbeaud-ban! Ez a legismertebb cukrászda a Vörösmarty téren (kép jobbra) a Váci utca északi végén. Itt nyította meg 1858-ban Henry Kugler, az akkori leghíresebb cukrász az ország leghíresebb cukrászdáját, melynek neve sokáig Kugler volt. Az épület ma is az eredeti 19. századbeli hangulatot tükrözi az akkori legjobb készítmények ma is az eredeti receptek alapján készülnek. Konditorei-Prunkgebäude Gerbaud
Spezialitäten des Hauses Kérjen Dobostortát, Kugler leghíresebb termékét, melyet utódja, Gerbaud Emil, a monarchia idején, még az első világháború előtt búcsújáróhellyé varázsolt. Rajtad múlik a döntés arról, hogy a Gerbaud Dobos torta vagy a bécsi Sacher torta izlik jobban, ami szintén az eredeti recept alapján készül a Gerbaudban. A bal oldali képen látható a ház három specialitása, balról: Dobos torta, Gerbeaud és Kugler, az alapító Henry Kugler eredeti receptje alapján. Egy összehasonlítás a Németországból ismert Mozart golyóval sértés lenne Kuglernek a szakértők szerint. A cég termékeit Gerbeaud jelenleg több mint tíz országba szállítja, köztük tengerentúlra repülőgépeken. 
    
    
5. Alternative  Stadtrundfahrten
    
Kereskedelmi városnézés - városnéző busz idegenvezetővel
Az akár 4 órás városnézés idegenvezetővel turnén a buszok a Deák tér kínál helyet, ahol a központi metró váltási hely van, ahol mind a három metróvonal metszik a várost. Ezek a buszok közötti utazás Hősök tere (balra) és Várhegy (következő kép), míg gyakran a forgalmi dugó, például a népszerű utcán Andrássy út előtt a Hősök tere - magyarázó jegyzetekkel ellátott sajnálattal be, de mint tőke szabad bevételi forrása a buszok és az idegenvezetők.
Városnéző túra a 2-es villamossal
  
Ajánlatunk nem csak a jó idő egy nem-kereskedelmi célú turisztikai attrakciója Budapest - oda a keleti Duna-parton a Duna mentén, a villamos vonalán 2Kirándulás a keleti kerület Pest. Amikor valaki elkezdi az utazás reggel, majd a hegyek a nyugati még mindig világít a reggeli nap, délután, a látnivaló a hegycsúcsok a fény felé, és egy kicsit szürke. Ha süt a nap mindent süt még a nyár. - Ez a túra egy jó áttekintést a fő látnivalók a Budapest kezdeti elképzelések további felfedezéseket a város.

Ez a kirándulás nem alkalmas az aktív turisták és tart, attól függően, hogy a tevékenység két órát, hogy egy fél napot. Ezt az utazást, akkor kap villamosra jegyet, lehetőleg egy napot, vagy hetet át, vagy csak a Budapest Kártyát, valamint információkat a Budapest nevezetességeit. Város prospektusok kapsz csak leszállás után a repülőtéren. Ez ment a vezető, akkor független csoport egy buszt, és nézd meg, hogy mely érdekli. Akár kezdő ezen a turnén a terminál állomások vagy például a fedett piac, Elisabeth vagy a Lánchíd, amely csak rajtad áll. 
     
     
Először is, dél felé - a végállomás, a Margit híd:

Közvetlenül előtte a villamos látható a keleti kerületében a következő helyeken:
Parlament - 1-2 megálló délre a Margit híd vezetsz a 96 m magas és 296 m hosszú parlament körül. Ez az egyik építészeti nevezetességei Budapesten.
   
Lánchíd - az első masszív Dunahíd Budapesten. Az építész Clark Ádám a tökéletes munkájáról annyira meg volt győződve, hogy a híd ünnepélyes megnyitásakor felkínálta, hogyha valaki hibát talál munkájában, akkor öngyilkos lesz és beugrik a Dunába. Ekkor valaki megszólalt, hogy a kőfaragó elfelejtett a hídfőben az oroszlánoknak nyelvet faragni. Clark Ádám valóban befejezte az ünnepélyes megnyitót és ahogy bejelentette, öngyilkossági kisérletet tett - beugrott a Dunába. - Eddig a történet, amiből csak annyi igaz, hogy az oroszlánfiguráknak a szájában tényleg nem látni, hogy lenne nyelve az állatoknak, de így volt leírva évtizedeken keresztül a budapesti túrista reklámfüzetekben, egyes prospektusokban még ma is.


A Parlament után egy soha véget nem érő panorámakép kápráztatja el a túristát a Duna másik oldalán, a Budavár:
Halászbástya, Mátyástemplom, Királyi Palota - az épület a vár kezdte a tatárjárás után a kora 13. Század. A király megkapta a barokk stílusú kastély az időszakban Mária Terézia császárné Ausztria és Magyarország királynőjévé. A palota jelenleg ott székel a Magyar Nemzeti Galéria a látogatásra, köztük sétával eljuthat 1-2 óra, amikor a Várhegy tetején már.

Gellérthegy - A tetején, hogy a Citadella, létre 1849-ben a Habsburgok ellen, az ellenszegülő és a katonai létesítményeket a kiegyezés után 1867-es csak a feleslegessé vált 1904-ben, lebontották épült Magyarországon. A fal rendszerek ma kulináris működés diszkó.
     
Hajt a végállomás az új kulturális központot a Nemzeti Színház és a Müvészetek Palotája a keleti Dunaparton, amikor a modern építészet vagy a menetjegy érdekli. 
   
     
Ezután a visszaút északi irányban:
Túljut a Szabadság híd Gellért hegy be - A Szabadság-híd hívták fel a piros a hatalmat 1948-ban, Ferenc József híd. Ajándéka volt a császár, hogy Budapest és a kedvéért a felesége, Lissa, az egyik Németországban hamisan, és tréfásan  nevezik Sissi. - Mielőtt a híd a Great Market Hall, a tégla épület 1896-ban épült, az egyik a turisztikai látnivalók Budapest. A legjobb alkalom, hogy látogassa meg a késő reggel. Mivel a zöldségek gyümölcsök és friss vásárlására és tetején az első emeleten az egyetlen étterem "Fakanál" (= fakanál) már nyitva van.  - Az aktív turisztikai azt ajánlom, hogy az élelmiszer-kereskedők, elsősorban az országokat különlegességek magyar konyha kínálatából.
  
Étkezés után és felüdülést a vásárcsarnok, tedd a legjobb útra az északi végállomása a Margit híd. Ha az egyik a Margit híd déli megy újra, akkor jegyzi meg a Parlamenttel és az említett tereptárgyak újra. Ki a jobb találni, így idő látogasson el a Grand Vásárcsarnok végén az útra a boltba, és / vagy Új ütemezett frissítési.
   
   
6. Szuvenírs from Budapesten
    
Még ha az idő a spin aránya a vörös korszak vége, Budapesten akkor még mindig egy alku ... vagy szerezzen be ország-specifikus ételek megállapítást nyert, hogy Németországban, így nem kap.
  
Deák Feenc utca, gyalogjáró bevásárló utca Tipp: Sok német márkájú termékek olcsóbbak Magyarországon - például gyógyszerek, mint például az aszpirin, a márka fehérneműt a diadal vagy a le-shooter és ágynemű Billerbeck . Megjegyzés: az alak a párna. Ezek téglalap, 70x90 cm, kissé gyakorlatiasabb. Az is lehetséges, a német 80x80er bemenet használni. Autóvezetők kell feje párnát és a takarót, Magyarországról, hogy ezek libatoll van bőséges és olcsóbb, mint Németországban.
  
Egy nem túl hosszú szakaszon az utca Deák Ferenc utca közötti "Vörösmarty tér és a Deák tér, ahol a Hotel Kempinski már néhány évvel ezelőtt, teljesen felújított közelmúltban. Itt van néhány Markenboutiken milyen sok német repülnek Milánóba vagy New York - ezekben az üzletekben Budapesten egy kicsit olcsóbb, mint New Yorkban.
    
 Herendi porcellán
    
Ajándék klasszikusok - Tradícionális ajándékok és emléktárgyak közé tartozik a kézzel festett herendi, pécsi (Zsolnay) vagy Hollókőiporcelán. Egyéb ajándéktárgyak közé fazekas termékek, hímzés és babajelmez tartozik.
  
Csipkék és hímzések - halasi csipke mindig fehér, mezőkövesdi pedig  színes (képen jobbra). A hímzés Buzsákon "Véza" : kék-piros, "arány": kék-fekete vagy "boszorkányos": fényes színes. Időjárástól függően utcán ülő himző női csoportokra bukkanhat a túristavendég. Spitze - Tischdecke aus Mezőkövesd
Élelmiszer - paprika ---> meredeken emelkedett, vagy édes nemes a finom ország-specifikus márkás termékek, a magyar konyha alapja. Minden más bors termékek, mint például a "paprika" tömeges előállítása, kapsz minden szupermarketben a világon.
  
Savanyúság - akkor a saját ízét standokon keressen "kovászos uborka". Erről a magyarok azt hiszik, hogy magyar találmány, in der Tat handelt es sich um Sauerteggurken, eine Art Salz-Dill Gurken, die auch in Nordamerika gut bekannt sind und auf Englisch "leaven cucumbers" genannt werden. Nicht einmal das Wort kovász ist ungarisch, sondern polnisch und die polnischen Sauerteiggurken sind weltweit beliebt, berühmter als die Spreewaldgurken.
  
Pick Szalámi - szegedi szalámi szívében Budapest, vált híressé, amikor ő még mindig szamár és a ló előállított hús, napokig, majd füstölt több hétig a szélben szárított. ezek általában a sertés-és az eredeti ízét, többé-kevésbé fűszerek utánozni. Ma, amikora testvérek már szíve Duna svábok és egy német recept előállítására, a működési, amíg kisemmizett volt. - Mivel a szív egy néhány évvel ezelőtt a vállalat által . pick szerezte, szíve szalámi, hogy észrevehetően szenved a minőségromlás. Pick szalámi maga utánzata egy tiroli kolbász specialitás, amelyet a magyar árnyalat. Recept és módszer is használható, hogy hentes, az osztrák katonák Pick Szeged tanította. A különleges ezen a szalámi: magyar fűszerek, füstölt a ​​régi tiroli hegyek és a hosszú levegőn száradó módszer, amely egyetlen vállalat sem engedheti meg magának Németországban.
  
Nem szabad elfelejteni: 
Magyar szalámi friss marad 1-2 évig a levegőben, de soha nem tárolható. A hideg időjárás zsugorodik a húst, azt javasolja, a sót néhány nap, és az íze annyira vége. - Ez az oka annak, hogy a magyar húskészítmények hűtött szakasz a német szupermarketek eltűntek. Ez egy hamis, a brüsszeli fél bigwigs akaratlanul választott egyik követelmény, hogy a húst hűtőszekrényben kell tárolni levegőn szárított és meg kell.
 
 
Libamáj - drágább Magyarországon és Budapesten ott, ahol a turisták keresik. Sok vidéki étteremben olcsóbban szolgálják fel, mint megvehetjük a Nagyvásárcsarnokban konzervdobozban.
 
Libatömés nélkül nem lesz zsírmáj, egy metasztázisokkal teli beteg szövet, a májrák előjele....
 

Mennyire egészséges máj-és libamáj termesztett eltérnek egymástól, akkor lásd a videót a jobb>>> 

  
Világszerte évente 2600 tonna liba- és kacsamájat termelnek gépi kényszertöméssel. Ennek mintegy 80%-át Magyarországon. Egyre több, jelenleg 15 országban, köztük Németországban is tiltott a töméssel hízlalt szárnyasállatok forgalomba hozatala.
    
Barackpálinka  (= Aprikosenschnaps ) und Szilvapálinka (= Zwetschgenschnaps ) kauft ember vagyok Besten a Supermärkten und nicht oder am Strassenrand Wochenmärkten, jaj ember keinen kalap Preisvergleich.
  
Magyar bor
A szőlő egy trópusi növény, melynek éése sok napsütést kiván. Túléli csak a déli felében Németországban.Így van ez Magyarországon. határain kívül Magyarország egyik leghíresebb vége, de a kitörés a tokaji bor az úgynevezett hideg kamrában észak-keleti, déli fekvésű lejtőkön, ahol a napfény és - mint a világ, hogy a sarkkör.

Annak érdekében, hogy még itt is magas színvonalú, ez megköveteli a sok művészet és a különleges gyártási eljárás. A kitörés a száraz bor szőlőből, a borászat segítségével körülbelül karácsonykor, hogy erjedésnek indított újra. Évtizedei után a kísérletek, ez a módszer volt az ideje a francia Napkirály. Az illata a híres király volt győződve arról, hogy most lesz az íze folyékony arany. Louis XIV, és a kitörés kerülhet a tokaji bort, és azonnal kinevezték a királyné minden bor. Amíg a privatizáció révén a politikai fordulat az 1989-es törte meg a tokaji bor is szirupos, mézes-édes, mint a jég a bor, és kivételesen a látványt a fa-pusztító Botrytis csak ajánlott (és az emberi sejt falak elpusztult). Az új pincészet tulajdonosa az Axa Biztosító és az egyéb befektetési spekulánsok oldalára, megtörte a bor íze egy kicsit keserű, egyre több az üröm, mindig vékonyabb és kevésbé édes. Ha ez kell a hagyományos Hergestellungsmethode az eredményt, mivel a címke van, akkor a Napkirály volna dicsérte őt egyáltalán, ha lehetséges.
Wein aus Ungarn
  
A gyártási módszer a kitörés bor hasonló a termelés sherry borok Spanyolországban, mert ott a régi bort új bor keveredik a. Van azonban egy jelentős különbség: a Tokaj magas minőségű szőlőből készült, és soha nem a cukor a test -, amely szigorúan ellenőrzött. A tokaji eredményeként mintegy 16% alkoholtartalmú hasonló csak a német jég bort. A termelés sherry borszőlőfajták használt gyengébb. Annak érdekében, hogy az alkoholtartalom a bor Sherry még mindig csak emelkedik 12-13%, kevert pálinkát. Ez a Sherry bor cukorral termelt sokkal azt is javasolja, enyhén alkoholos borok ki. A sok laboratóriumi munka, nyilvánvaló, hogy a jelenetek a titkos sherry készül a seggét. -A kérdés mi marad a sherry szerelmeseinek: milyen pia van keverve nagy bizonyítási pálinkát és a cukrot a napfényes Spanyolországban, hogy az alkohol a sherry bor, csak 13%-ánál , ha Németországban az alapvető minőségi borok gyakran 13%-os alkohol tartalommal kell? 


A természet által ajánlott borokat Magyarország anélkül, hogy sok a harangok és a síp tudjuk - sokat. Jelölje ki a legdélebbi portugál, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon és egyéb piros fajták a népszerű villányi borvidéken a padra, vagy hogy a borospincék Polgár. Mi vezet jobb, élénkpiros vagy finom, enyhe, sőt meg kell próbálni. Kivéve Villány, úgy véljük, további két, szintén déli, napos szőlők ajánlani lehet: Szekszárd (délkeletre a Balaton, főként a vörösbor) és Hajós (déli részén a Duna mellett, a vörös és fehér bor), mert a minőség továbbra szőlőből készült származik.
  
Természetes jogorvoslatokról gyógynövényi - sokkal olcsóbb Magyarországon, mint Németországban.

Propolisz termékek aktív anyagok a pollen és a mézet, és Magyarországon igen kedvező.
  
SHOPPING MILES
 • Váci utca - sétáló övezetében Budapest belvárosában, a finom ételeket létesítményeket. A sok finom van a legújabb nemzetközi divat butikok és a hagyományos népművészeti kínált.
 • Deák Ferenc utca - zwischen Deák tér Platz und Vörösmarty tér, die Strasse mit Hotel Kempinski in der innerstädtischen Fussgängerzone.
 • Ráday utca - Az új gyalogjáró utca a belváros déli szélén a Nagyvásárcsarnok közelében. Kávéházak, éttermek, butikok és elegáns üzletek váltják egymást.
BOULEVARD ÚT
Kossuth Lajos utca is csak egy rövid része a nyíl egyenes út az Ostbahnhof az Erzsébet-híd a Dunán.
Nagykörúton vagy Nagy Ring Road megtalálható a különböző nevek alatt a térképen - attól függően, hogy a lábát . Nagykörút egy félkör alakú, mintegy 5 km hosszú körút közötti közúti híd a Duna fölött a dél-Petőfi és a Margit északon. Ajánlott a turisták szakaszok kizárólag azon az északi "Blaha Lujza tér" tér a Margit híd és a Margit híd. A nevük " Erzsébet körút "," Teréz körút "és a" Szent István körút.

  
Vásárcsarnok
Vannak kb. 20 Market Halls Budapesten. A Vásárcsarnok (épült 1897), a déli végén a Váci úthoz, a Kálvin tér és a Duna között van jó meg elsősorban a turisták számára. Itt megtalálja az összes sűrített aromaanyagok az ország.

Élelmiszer boltok
A nagy bevásárló központok Tesco, Auchan, Cora, megtakarítás € és mások hosszú nyitvatartással, néhány 24/7 azt jelenti, hogy 24 óra, heti 7 napon, és zárva vannak csak néhány ünnepnapokon egy év. Ők nagyobbak, mint a német szupermarketek. Itt a turisták hulladék az idejét igazán, mert a kisebb boltok, meg tud felelni az utazási igények hasonló áron. "Csemege" és a "CBA" a túlélők a sor. REWE aktív Magyarországon sok ága Penny és Edeka és még sok helyen. Lidl növekszik és a közelmúltban megjelent Aldi. Mini Kis boltok a városban többnyire középpontjában az élelmiszer-és napi szükségleti cikkek, és gyakran 24 / 7 non-stop nyitva tartás.
  
Zenekedvelők
minden műfajban a pénzüket a Petőfi Sándor utca utcában, szemben "Szervita tér" tér a Belvárosban a "Rózsavölgyi", más néven Rosenthaler. Itt lehet megvásárolni CD-k és bakelitlemezek szerte a világon és még elküldi a Németország - még mindig megfizethető áron.
  
 
Régiségek
Az idők olcsón hosszú elment -, és ha valami fogás a szemed, majd mentse a kiviteli engedélyt, valamint a vámkezelés figyelembe kell venni - lehetőleg érkezéskor az országban. 
 
   
   
7. Figyelem - Túristacsapdák
   
Tőrbecsalás a belvárosban
Az egész világon mindenütt ott tünnek fel leginkább a túrisdacsapdák, ahol a legtöbb túrista megfordul. Ezzel szemben az öt-csillagos szállodák vendégei a legjobban védettek, ameddig a hotelban vannak, így Budapesten is. Az egyik legnépszerűbb szuvenír Magyarországról az Unicum gyomorkeserű, lásd a bal oldali képen. Az árát mint helybeli lakós összehasonlítottuk ott, ahol a város közepeben kapható. - A túristarabló árával minden más üzleten túltett a képen látható üzlet.
 
              
kattints a képre >>>
    
a gyalogjáró övezetben a Váci utca 48 számú ház. Itt az egyliteres üveg ára 7850, - HUF (körülbelül 27,50 €). Ez az üzlet a Váci utca déli szakaszában található, a Vásárcsarnok és az Erzsébet híd között. Ezt az utcaszakaszt Új Váci utcának nevezik a helybeliek, mivel ez az utcarész csak közel egy évtizede gyalogjáró utca. Az üzletek nagy része új spekulánsok kezében van, az arogáns viselkedésüket ki sem kerülheti a túrista. Az új éttermekbe szórólapokkal és nagy mesemondókkal igyekeznek becsalni a vendéget. Az étel is jött-ment vendégeknek van elkészítve - jobb kerülni ezt az utcaszakaszt.
         
Az Unicum 6,800, - forintos árával második helyezett a Nagyvásárcsarnok - ehhez az egységárhoz minden bolt ragaszkodik. Ugyanez vonatkozik a csarnokban a paprika és libamáj árára is, a turiszták tőrbecsalódnak minden piaci kofánál.
   
Az 1 literes üveg ára nagyon váltakozik Budapesten 13,- és 27,50 € között. Néhány további példa:
 
"Szépségszalon": 4.800,- Forint (16,85 €). Szépségszalon egy delikát élelmiszerbolt a Nemzeti Múzeummal szemben,
Cím: Múzeum körút 37,
   
Lehel téri Vásárcsarnok: 3900, - Ft (13,70 €) több boltban, végülis az alagsorban egy kínainál akadtunk a legkedvezőbb árra Budapesten: 3.700, - Ft (kb. 13, - €).

Az említett árak 2010 szept. 8-án voltak érvényben.
    
    
8. A legfontosabb látnivalók Budapesten
 
- Nagycsarnok
- Prlament
- Szent István Bazilika
- Váci utca
- Lánchíd
- Mátyástemplom
- Halászbástya
- Várpalota
     
9. Múzeumok és kiállítások Budapesten
 
Magyar Nemzeti Múzeum http://www.hnm.hu
Magyar Nemzeti Galéria  http://www.mng.hu
Szépművészeti Múzeum  http://www.szepmuveszeti.hu
Műcsarnok  http://www.mucsarnok.hu
Mezőgazdasági Múzeum  http://www.mezogazdasagimuzeum.hu
Aquincum Múzeum  http://www.aquincum.hu
Iparművészeti Múzeum  http://www.imm.hu
Néprajzi Múzeum  http://www.neprajz.hu
Terror Háza  http://www.terrorhaza.hu
Szent István Bazilika  http://www.basilica.hu
Múzeumok Budapesten  http://www.museum.hu
   
  
10. Koncert és rendezvényekre alkalmas létesítmények Budapesten
 
Operaház  http://www.opera.hu
Zeneakadémia  http://www.zeneakademia.hu
Művészetek Palotája  http://www.mupa.hu
Millenáris Centrum illetve "Csodák Palotája"  http://www.millenaris.hu
Állatkert  http://www.zoobudapest.com
Memento Park  http://www.mementopark.hu
   
11. Városi közlekedés Budapesten
    
Az EU polgárainak több mint 65 ingyen utazhatnak a MÁV és az állami tulajdonban lévő Volán busz cég Magyarországon. Ez igaz a tömegközlekedés Budapesten. Személyi igazolvány és születési dátum meg kellett volna azt.

Térkép az S-és U-Bahn vonalai Budapest - A rövidítés az S-Bahn HÉV és a metró hívják a metró Budapesten. Az autó minden egyes vasútvonal van festve ugyanolyan színű, mint a vonalak a térképen. A meglévő metróvonalak hívják szerint sárga (No. 1), piros (No. 2) és kék (No. 3) sor. Az építkezés a negyedik vonal jól halad, és hamarosan elmúlik. Line 4 összekapcsolja a Keleti pályaudvar, ahol a vonatok érkeznek a nyugati országok és Szerbia és Romániát, hogy folytassa a vezetést. Ezen az állomáson hamarosan a negyedik metró a Déli pályaudvar a Déli Pu. " csatlakozik, ahonnan a vonatok utazási nyugati részén az ország, beleértve a Balaton. 
 
   
- Zöld vonal: elővárosi vasút (S-Bahn).
- Sárga metró 1-es metró nevű Millennium. Ő volt az első metróvonal a kontinentális Európa és a World Expo 1896-ban zárult le -Ezer évvel megalapítása után az állam .
- Red Line: Metro 2 levél, a kelet-nyugati irányban a dél állomás pályaudvarok ( "Déli Pu.") és a keleti ("Keleti pu"). Feladó "Déli pályaudvar közelében." A vonatok a Balatonnál, a "Keleti pu" a nyugati országokban - köztük Franciaországban Bécsen vagy a Deutsche Cland.
- Blue Line: Metró 3, levelek mellett a délkelet város határain keresztül a város messze északon a kerület Újpest. - A dél-keleti végállomása "Kőbányai Kispest-" meg nem változtatja a repülőtérre.
- 4-es metróvonal van egy jó 10 éve már beépített, jelenleg a rohanás, ő a tervek teljesítésének 2012-ben. Az építkezés az állomások okozott nagy torlódást a Budapest utcáin, de kevesebb és kevesebb. Jelenleg csak rossz a Dunától nyugatra eső, a Móricz Zsigmond körtér és az utolsó három állomás a dél-nyugati. 

        
Jegyárak 2012-ben  - a tömegközlekedési eszközök használatát Budapesten. Ezek az árak érvényesek korlátlan ideig tartó, amíg a következő árváltozás - február 2011 közepén voltak még mindig érvényesek.
- Jegyek kaphatók a box office bejáratánál szinte minden metróállomások,
- Az uniós polgárok több mint 65 ingyenes sí - személyazonosító igazolvány vagy útlevél szükséges a születési dátum igazolására.
   
        
- Egy jegy 320, - Ft (kb. 1,20 €) 
- Egy jegyet vásárolt a buszon> 400, - Ft (kb. 1,50 €)
- Változás jegy 490, - Ft (kb. 1,80 €) 
- Napijegy a 1.550, - Ft (kb. 5,75 EUR) 
- Családi jegy 2.200, - HUF (körülbelül 8,15 €) .... tartalmaz 2 nap, két felnőtt (18 év feletti) 
   .... És legalább egy gyermek (14 év alatt), el kell menni az összes együtt egy kocsi,
- Block 10 db, 10 túrák a 2.800, - HUF (körülbelül 10,40 EUR) 
- 3 napos bérlet 3 nap 3,850, - Ft (kb. 14,25 €) - nincs szükség fotó 
- Heti bérlet 7 naptári nap 4,600, - foring (kb. 17, - €) - nincs szükség fotó 
- 2 hetes bérlet 14 napra 6.500, - forint (kb. 24, - €) - egy fotót kell 
- Havi jegy 9,800, - Ft (kb. 36,30 €) - egy fénykép szükséges.
Fontos: a heti jegy nem a naptár szerinti héten, hanem a kivánt naptól kezdve érvényes 7 vagy 14 napig.
Euro árak csak tájékoztató jellegűek, azok számított 270 forint 1 € és kerek.
     
                                A Forint aktuális váltókurzusa >>> 1 Euro = ? Forint
   
12. Repülőtérről az apartmanjainkhoz
 
Repülőtérről a vendéglakásainkhoz Budapest központjában

Saját repülőtéri transzferünk

1. A reptéri transzfer legfeljebb 3 fő / autó, 24, - € fix ár a lakásig. Kérjük e-mailben egyeztesse a leszállási időpontot, hogy sofőreink a megfelelő időben várják a repülőtéren.
     
2. Többszemélyes Van gépkocsink ára: 24, - € az első 3 fő és 9 € minden további személy, max. 9 vendég. Ön teljesülni fog a repülőtéren, és hajtott, hogy a lakás. Kérjük e-mailben egyeztesse a leszállási időpontot, hogy sofőreink a megfelelő időben várják a repülőtéren.


Egyéb szolgáltató cégek

3. Taxi a repülőtér mintegy 25 € 4 fő részére az apartmanok a város központjában. - Meg kellett volna ahhoz, forint árfolyam, és személyes megrendelések és gyorsan kiszámítja, mert a budapesti taxisok még mindig trükkös gyors számítógép és úgy tesznek, mintha soha nem támogatta az utasok. Próbálj meg lovagolni fix áras az úticél, hogy gondoskodjon a frontra.

4. Airport Minibusz / Nagy-transzfer - utazik maximum 10 fő mintegy 12 € / fő a kívánt címet. Először is, van egy várakozási idő, amíg a busz tele van, akkor is hajtott, hogy az egyes címek, az utolsó vendég balszerencsét és hajt minden címet - és tart ....

5. Tömegközlekedés

A poggyászkiadó Ön roll a táskák mintegy 30 méter a végállomása a reptéri busszal 200E. 
(Már csak egy jegyet mintegy 400 forint a jegy gép, vagy a driver, ami alapvetően nem pénz változás) 
15 percre, hogy a végén "Kőbányai. 


Itt meg lehet vásárolni az összes jegy a Budapest tömegközlekedése, de csak a forint.
Választás a turisták:
10-bérlet blokk (10 egyszeri utazás) 
-3 Napos jegy (vezetői 3 napos korlátlan - nincs fotó)
7 napos bérlet (7 napos korlátlan utazás - olyan fotó)
2-hetes kártya (ez egy igazolványkép szükséges)
    
A lap eredeti címe : "Kőbánya Kispest" metró 3 irányba halad a középső óra reggel 4:30 és 23:10 óra utolsó megy ki. Vezetési idő, a Metro végállomás a központi metróállomástól Deák tér "tér 16 perc.  
   
A jegy számláló a metró "Kőbánya Kispest" a következő nyitva tartás:
Mo-Így 6:00-20:00 Uhr .


Aki visszarepül Budapestről, például a 3-as metróba beszállhat a Deák téren reggel 4:45-től este 23:25 óráig, és elmegy a "Kőbánya Kispest" végállomásig. Utazási idő 16 perc nappal, este hosszabb a várakozási idő.
   

A reptéri buszra való átszállásnál 15 perc várakozási idővel kell számolni.
   

Kőbánya Kispestről a 200E repülőtéri buszjárat reggel 4:30-tól, az utolsó 23:46 órakor indul utoljára. Utazási idő közel 30 perc.
  
 
   
 
Apartman kínálatunk Budapesten
 
    
    
    

Budapest-Travel Team

    
    
    

Copyright © 1999  Budapest-Travel     -     minden jog fenntartva:

Budapestre utazik és szállást keres elfogadható áron?  -  Akkor itt jó helyen jár!  
1-4 szobás apartmanokat kínálunk 1-8 vendég számára Budapest központjában!